Leraren

De meeste lessen staan of vallen bij een goede leraar. Dat weet iedereen. De stof kan nog zo droog zijn, als je er een geboren verhalenverteller aan koppelt, veranderen saaie zaken op magische wijze in sterrenstof. Wij hebben mensen gevraagd, die dat volgens ons prima voor elkaar krijgen èn nog interessante materie meenemen ook! Hier komen ze!

Kevin Weijers

Website: http://kevinweijers.nl/
Wij kennen Kevin al een tijdje. Toen hij stopte met mailen, ging reizen, experimenten oppakte, lezingen regelde en ondertussen de laatste woorden van zijn boek schrijft (dat vrijdagavond naar de uitgever moet!). Nu is hij Chief Exploration Officer (CEO) van het zelfverzonnen ‘De Wereld Rond in 80 Experimenten’. Hij helpt bedrijven rond de hele wereld nieuwe ideeën te lanceren. Meestal in ruil voor eten en onderdak. Je kunt van hem álles leren over dingen voor elkaar krijgen die niet zo voor de hand liggen.

Henkjan Smits

Website: https://henkjansmits.nl/
Het zegt jou misschien niks, maar als je je ouders even checkt, dan weten ze geheid wie Henkjan is. De meeste mensen kennen hem van één van de allereerste talentenprogramma’s op tv ‘Idols’ (in 2002). Daarvoor werkte hij al jaren in de muziek – als muzikant toerde hij met zijn band, werkte bij platenmaatschappijen, het huidige Sony music, en heeft nu alweer een tijd een dagelijks radioprogramma en adviseert daarnaast bedrijven en organisaties.

Peter Joosten

Website: https://www.peterjoosten.net
Peter Joosten is bio-hacker. Hij weet alles van de verbinding tussen technologie, je brein en je lichaam! En op welke manier je daar slim en handig mee om kan gaan. Het meest simpele voorbeeld is de stappenteller op je telefoon, maar het hacken dat Peter doet gaat veel verder. Hierdoor weet hij ontzettend veel over hoe de technologie ontwikkelt en welke voordelen we daar als mens aan kunnen hebben. Iemand om het hemd van het lijf te vragen!

Peter Ros

Website: https://peter-ros.nl/
Een Amersfoorter! Peter Ros is al jarenlang ondernemer in het Amersfoortse en focuste zich daarbij op de ontwikkeling van technologie. Tegenwoordig heeft hij zijn vleugels uitgespreid, is co-founder van ‘Permanent Bèta’ en geeft hij lezingen over alle wijsheid die hij op deed, verbonden aan de impact van technologie! Onlangs schreef hij een boek met als titel ‘Warorde’ , onderzocht de werking van chaos en kan je met gemak vertellen waarom chaos best oke is.

Mark Meinema

Website: https://maakjepunt.com/
Mark werkt als sprekerscoach over de hele wereld (waarbij hij extra vaak in Teheran te vinden is), coachte voor meerdere TEDx edities en was lang docent op de hogeschool van Groningen. Hij kan als geen ander een tekst omzetten in begrijpelijke taal. Dat begint allemaal bij begrip, dus je mag een behoorlijke dosis interesse en nieuwsgierigheid verwachten (wij kennen Mark al een tijdje, en niks hiervan is gelogen!). Heb je een presentatie of taal-vraagstuk liggen, dan moet je even met Mark om tafel.

TEDS Amsterdam

Website: https://www.politie.nl/over-de-politie/organisatie-regionaal-en-lokaal.html
Dé politie bestaat eigenlijk niet, al is dat voor de meeste burgers wel het beeld dat we hebben als we een agent op straat tegen komen. Er werken zo’n 65.000 mensen bij de politie in ons land, die horen allemaal bij één organisatie. Toch opereren ze op tientallen verschillende lagen en gebieden. Ga maar na hoeveel variatie er in criminaliteit al te bedenken is – daar horen net zoveel (wellicht nog meer) oplossingen en antwoorden bij. TEDS (Team Externe Dynamische Samenwerking) is een team uit Amsterdam dat betrokken is bij veel van die gebieden!

Martijn Aslander

Website: https://www.martijnaslander.nl/
Martijn en Annette hebben dit initiatief opgetuigd omdat er opeens allerlei dingen samen kwamen: Een staking, een ‘Permanent Bèta dag’ en een boek dat we schrijven over onderwijsorganisatie. We denken namelijk dat de organisatie van het schoolsysteem stukken makkelijker en simpeler kan dan hoe het nu geregeld is. Maar alleen een boek schrijven is een beetje suf, als je het ook direct in de praktijk kunt brengen. Daar zijn we beiden goed in – in ideeën heel snel omzetten in actie. Of iets lukt maakt meestal niet zoveel uit, als je er maar iets van leert. Dan is alles altijd gelukt! (Meer over Martijn kun je vinden op de pagina ‘over ons’)

Annette Dölle

Website: https://www.annettedolle.nl/
Martijn en Annette hebben dit initiatief opgetuigd omdat er opeens allerlei dingen samen kwamen: Een staking, een ‘Permanent Bèta dag’ en een boek dat we schrijven over onderwijsorganisatie. We denken namelijk dat de organisatie van het schoolsysteem stukken makkelijker en simpeler kan dan hoe het nu geregeld is. Maar alleen een boek schrijven is een beetje suf, als je het ook direct in de praktijk kunt brengen. Daar zijn we beiden goed in – in ideeën heel snel omzetten in actie. Of iets lukt maakt meestal niet zoveel uit, als je er maar iets van leert. Dan is alles altijd gelukt! (Meer over Annette kun je vinden op de pagina ‘over ons’)